Khazzanah Tour Travel Umrah dan Haji Plus Jakarta : Haji Plus Berangkat 2020 | Promo Tahun 2019/2020 Mulai Rp 18,9 Juta

Khazzanah Tours Travel Umroh Haji Plus
Jl.Otista Raya No 46B Cawang Jak-Tim.13630
khazzanah-tour

paket Umroh Desember

Selamat datang di Khazzanah Tour


Khazzanah Tour adalah perusahaan jasa yang bergerak dibidang perjalanan tour dan travel. Berdiri Tahun 2001 Khazzanah Tour Travel Umroh hadir ditengah masyarakat berawal dari keinginan yang tulus untuk menjadi pelayan tamu-tamu Allah secara profesional dengan mengutamakan pelayanan. Mendasari hal tersebut, Khazzanah Tour hadirkan pelayanan dengan slogan:
Berhidmat Untuk Tamu Tamu Allah
Kini hadir Dengan Terobosan Baru dengan dasar ketulusan menjadi pelayan tamu-tamu Allah, travel Khazzanah Tour berkomitmen akan terus berusaha memberikan pelayanan terbaik, dimulai dari keberangkatan menuju Tanah Suci (Mekah al-Mukarramah dan Madinah Al Munawwarah) hingga kembali lagi ke tanah air.

Paket Umroh Plus Turki Nuansa Wisata Rohani

paket umroh plus turki
   Turki, negara-negara di Timur Tengah adalah sangat popular dengan rancangan besar yang tersendiri dan mewah. Bukan itu sahaja, Turki menjadi sebuah negara yang banyak rakaman mengesan sejarah tamadun di dunia. Sejarah - banyak sejarah besar terukir di bandar ini. Walaupun kini Turki adalah sebuah negara dengan agama Islam majoriti, anda tahu bahawa Turki cukup banyak menyimpan sejarah agama Kristian?


Di bawah akan membentangkan fakta - fakta unik dan menarik daripada negara Turki.


1. Istanbul, Paket Umroh Plus Turki Turkey, adalah salah satu - satu-satunya wilayah kesatuan di dunia dibina di dua benua.
2. Turki adalah sebuah negara dengan agama Islam majoriti.
3. Terkenal dengan kebab.
4. Mempunyai makanan dengan rasa dan lemak ciri-ciri, pedas dan berasaskan daging.
5. negara yang ramai penduduk. Ankara dan Istanbul adalah sebuah bandar yang sangat ramai di negara Turki.
6. Pengangkutan Turki adalah sangat maju dan dikekalkan. Sebahagian daripada kenderaan yang dimiliki oleh kerajaan Turki antara lain metro bawah tanah, serta kereta kabel. sistem pengangkutan Turki negara adalah sangat teratur dan mengikut jadual. Purata - kenderaan purata Turki beroperasi 05: 00-11: 00. Dan yang paling penting, kenderaan pengangkutan awam di Turki adalah hampir dibersihkan dan dikekalkan.
7. Ia mempunyai banyak tempat bersejarah yang kemudiannya digunakan sebagai tarikan pelancong. Pemberdayaan dan sistem penjagaan di sini adalah bangunan bersejarah yang sangat bagus. Turki adalah dapat menghargai sejarah dan mampu menjadikannya sebagai sumber pendapatan negeri.
paket umroh plus turki murah
Di Paket Umroh Plus Turki, anda boleh melihat menara dan rumah - batu seperti kisah dongeng. Kawasan ini adalah kawasan perumahan dan bangunan lama, yang terletak di Cappadocia. In Cappadocia, anda juga boleh mencari sebuah bandar yang terletak di tingkat bawah. Dan yang paling menarik, anda boleh menaiki belon udara gergasi atas dataran tinggi.

        Pergilah ketanah suci dan rasakanlah pengalaman tersendiri

   Haji  dan umroh mengandung pengalaman sekaligus pengembaraan yang sulit untuk di ungkapkan dengan kata kata .karena tidak butuh banyak kata untuk mengungkapkan nya,yang di butuhkan hanya rasa untuk merasakan.banyak peristiwa historis namun holistic yang perlu di kaji dan direnungi,rekam jejak nabi Ibrahim ini mengelorakan kembali rasa patuh untuk kemudian rindu kepada  Allah,umroh menjadi perjalanan penuh dengan kerendahaan hati.perjalanan meraih keyakinan,keimanan, dan pengorbanan seperti yang telah diinspirasikan oleh Ibrahim.spirit umroh juga menjadi mesin pembongkar yang paling tangguh terhadap seribu topeng topeng kemunafikan yang melekat erat dalam kemanusiaan kita,umroh dan haji mengandung spirit zaman untuk mengembalikan lagi manusia kepada kemanusiaan nya ke titik yang paling nadir bernama hamba-penghambaan

Berbicara mengenai ibadah umroh kami menyedikan paket umrohplus turki  yang berada di bawah naungan khazzanah tour dan travel umroh di Jakarta  tentu pada awalnya berbicara soal perjalanan yang penuh ancaman dan pengorbanan telah banyak yang mempertaruhkan nyawanya dalam perjalanan ini,
Back To Top